U bent hier: Senioren » Historie » Seizoen 2011/2012
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Seizoen 2011/2012

Senioren 2 1112 | 02-04-2012

Tarantula/Tilburg-RFC Gouda2/Sparta2

Bekercompetitie zitten we daar nog in dan? Dit is denk de eerste vraag die elke voorwaartse, maar later bleek ook dat alle 3/4er dit zichzelf had afgevraagd. Of was dit een 1 april grap van de wedstrijdleider van de bond.

Gelukkig wist oude Joop ons te motiveren in de week voorafgaande aan deze clash. Namelijk op een Plate past meer dan op een Cup! Aangezien onze oude mannen alles toch in de blender gooien voor ze het verorberen zagen ze hier wel brood in (lepel voor de saus). Onze Capitano MvdB had weer aan alle touwtjes getrokken om met meer dan een volwaardig team af te reizen naar het Bos van Tilburg, 22 man (2 brazilianen en 20 boeren) en 3 vrouwen. Niet helemaal eerlijk natuurlijk aangezien Amy in der eentje al 22 man kan vermaken met haar rode krulletjes.

Door de aanwezigheid van enkele gretige jonge honden als Merijn, Peter S en Koen werd er een heuse warming up gedaan. Deze werd gade geslagen door de ref, een oude bekende voor enkele mannen. We hoeven dus niet te rekenen op een penalty try voor naar beneden trekken van de maul, dus geen maul creëren in hun 5 meter gebied maar gewoon onze fitte lijn in of pick en go.

De wedstrijd zelf was uiterst sportief. De studenten van Tarantula met wat aanvullingen van Tilburg 1 waren niet opgewassen tegen ons voorwaartse werk. Onze 8 voorwaartsen waren ook niet de minste: Bonno, Marco, Dominique (1ste rij), Cleanfield en Wouter (2de rij), Merijn en Bram als flankers en Olav #8. Dit resulteerde in het achteruit lopen van de scrum voor Tarantula. Helaas verliep het voor Gouda iets minder in de lijn en dan met name in verdedigend opzicht. Er werden enkele tackles gemist en wat intercepties weggegeven waardoor de fitte mannen van Tilburg zo nu en dan een try konden drukken. De schade met rust was nog te overzien 14-7 (try Koen). Helaas kwamen we niet helemaal goed uit de startblokken voor de 2de helft. Dit kwam waarschijnlijk door de vele wissels, daar weten wij geen raad mee, zo vaak is dat immers niet gebeurd dit seizoen. Nadat we Tilburg daarvan lieten profiteren ging het gelukkig weer gelijk op. Helaas voor Gouda resulteerde dit nog maar in 1 try (van good old Spartaan David), helaas miste Phil (Sparta) de conversie op een hair. 

De positieve punten van deze wedstrijd zijn toch wel het voorwaartsen werk en het tackle werk van Merijn (later uitgeroepen tot Man of the Match) en Tim. De derde helft ging ook gelijk op tussen de studenten van Tarantula en RFC Gouda waar Gouda het wel won bij de snack corner en Tarantula bij het weggooien van bier in de nek van iemand die last had van zijn oor of zoiets.

O ja wie wil Roland lesgeven in de kick off? 10 meter is best ver natuurlijk. Voor de plate zijn we nu ook uitgeschakeld. Nu alleen nog de 4de plek veroveren in de competitie over een week of 2 en het veroveren van het Brioche bordje. Meer details volgen dus grijp die allerlaatste kans om nog te kunnen spelen! 


Senioren 1 1112 | 11-03-2012

20120311 RFC Gouda1 - RC Bulldogs 8-9

Klik hier voor de foto's
Senioren 1 1112 | 04-03-2012

20120304 RC Bulldogs - RFC Gouda1 27-12

Klik op Job voor de rest van de foto's:

 


Pagina 1 van 10  > >>

Menu