U bent hier: Senioren » Historie » Seizoen 2010/2011
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Seizoen 2010/2011

Senioren 1 1011 | 21-03-2011

Goudse rugby'ers sluiten seizoen af in stijl: 23-3

De rugby'ers van het eerste team van RFC Gouda, al enkele weken kampioen van de derde klasse zuidwest, was aan zijn stand verplicht ook de laatste competitiewedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Tegenstander was RCC Bekaro 1 uit Roosendaal, een ploeg met een roemrijk verleden, daarna ver terug gezakt maar de laatste weken met een opmerkelijke opmars bezig in de competitie.
De wedstrijd was een typische "eindeseizoenswedstrijd" waarbij vooral bij de Gouwenaren duidelijk was dat het allemaal niet meer zo nodig hoefde. Daardoor waren er ook al enkele belangrijke spelers met kleine blessures buiten de ploeg gelaten.
Het was dan ook niet RFC Gouda dat de toon zette in het eerste deel van de wedstrijd maar desondanks openden de groenblauwen middels "kiwi" Auke Idzerda out of the blue een try. Toch werd alom uitgesproken door de Roosendalers dat ze hier konden winnen van RFC Gouda. De ploeg glipte dan ook regelmatig langs de Goudse verdediging, waar met name de razendsnelle Brabantse vleugelspelers waren soms levensgevaarlijk waren. Gouda bleek echter op bepaalde momenten meer klasse in huis te hebben en Koen Maaijen (tot zijn eigen verbazing) en Floris Diependaal breidden de voorsprong nog uit naar 17-0.
Na de pauze verkleinde RCC Bekaro al direct na de aftrap via een penalty-kick deze voorsprong tot 17-3. Een langdurige periode van druk en balbezit voor RCC leverde tot hun frustratie geen try op, daarentegen scoorde RFC Gouda nog wel met 2 penalty-kicks door Auke Idzerda. Eindstand hierdoor 23-3 wat ook uitdrukte dat Roosendaal uiteindelijk toch een kansloze wedstrijd speelde tegen de kampioensploeg.
 
RFC Gouda sluit het seizoen hiermee erg vroeg en in stijl af met 83 wedstrijdpunten en een positief doelsaldo van 479, een ongekend resultaat voor de jonge ploeg van coaches Joop IJsselstein en Marcello Melpinano. Dit moet een goede basis bieden om volgend seizoen in de tweede klasse zich te kunnen handhaven. Maar eerst gaat het naseizoen in met vriendschappelijke wedstrijden en toernooien zoals Gouda Beach en Ameland Beach.
 
RFC Gouda 118170183664185479

Klik hier voor een mooie impressie


Senioren 1 1011 | 07-03-2011

RFC Gouda zakelijk naar overwinnin​g op Tovaal

In de een-na-laatste thuiswedstrijd wedstrijd van deze competitie hebben de rugby'ers van RFC Gouda hun ongeslagen status weten te behouden.
Het Goudse team, dat al kampioen is, had duidelijk bij momenten een beetje last om gefocused te blijven in het spelen van hun eigen spel. Tegenstander Tovaal uit Goes daarentegen heeft de punten hard nodig om klassebehoud te bewerkstelligen en ging met een duidelijk andere instelling deze confrontatie aan.
Toch wist de coach voor de gelegenheid Marcello Melpignano zijn team een acceptabel niveau te laten spelen, zodat de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar kwam. Na een 10-0 ruststand (met name de tweede try van "hand-off" Richard van Woerden was van opmerkelijke klasse) kwamen de Zeeuwen ook beter in hun spel, wat ze ook de nodige goede kansen opleverde. RFC Gouda wist echter op de beslissende momenten de linies te sluiten, op 1 keer na, waardoor Tovaal met een meer dan verdiende try de gehate nul kon wegpoetsen.
RFC Gouda scoorde ook nog driemaal na de rust (Floris Diependaal, Friso van der Pijll en Koen Maaijen) waardoor een 29-5 eindstand kon worden genoteerd.
Aanstaande woensdag speelt RFC Gouda haar laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Hookers II uit Hoek van Holland.
Senioren 2 1011 | 16-02-2011

Bijzondere wedstrijd voor RFC Gouda 2

Van tevoren stond al vast dat de wedstrijd tegen de Rotterdamse
studenten 2 (RSRC 2) een bijzondere wedstrijd zou worden.
Niet alleen was dit de eerste gezamelijke uitwedstrijd met het eerste
team van Gouda, dat na ons tweede zou spelen. Ook was het een
wedstrijd met legendarische rentrees. Na lange tijd van afwezigheid
waren onze eigen Dennis Schoonveld, Paul Dellepoort en Marcel Versluis
weer in het groenblauw aanwezig. Marcel besloot dit te vieren door ook
nog eens een try te drukken. Ook Bram Schults en onze nieuwkomer Thijs
Ploegers wisten tries te drukken. Michiel van de Bovenkamp drukte er
als routinier nog eens twee bij. Dankzij een goed benutte conversie
door Jeroen van der Steen kwam de eindstand voor Gouda op 27 punten.
Ook de Rotterdams studenten wisten in totaal 27 punten te maken,
waardoor de eindstand een gelijkspel van 27-27 was.

Pagina 1 van 10  > >>

Menu