U bent hier: Senioren » Historie » Seizoen 2009/2010
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Seizoen 2009/2010

19-04-2010

Goudse rugbyers sluiten het seizoen op een mooie manier af

De competitie is reeds twee weken helemaal afgelopen maar toch speelden de heren van RFC Gouda afgelopen weekend nog een echte wedstrijd, en wel vriendschappelijk tegen Emma Rugby uit Dordrecht, een oprecht bevriende vereniging. In werkelijk prachtige omstandigheden hadden beide teams namelijk de gelegenheid aangegrepen om afscheid te nemen van vertrekkende of stoppende spelers. Een echte spelersbus, een heuse TV ploeg en de daarbij horende handvol jeugdleden van RFC Gouda maakten de normaal nogal suffe Uiterwaardseweg ineens een drukke verkeersader.

De Vierde Klasser Emma Rugby had maarliefst 23 spelers (en veel publiek) meegenomen en omdat gastheer (en Derde Klasser) RFC Gouda er twee te weinig had, waren er twee Dortenaren zo vriendelijk om in het groen-blauw te spelen. Het eerste kwartier werden de verhoudingen in de competitie ook op het veld weergegeven want RFC Gouda scoorde meteen tweemaal, maar daarna was het verschil echt nihil. Emma werkte de achterstand voor rust al weg en nam zelfs brutaal de leding bij het rustsignaal: 22-27.

Na rust bleek de verdediging bij RFC Gouda absoluut niet op orde. Misschien gekweld door de plotsklapse warmte (voor rugbybegrippen) of wellicht afgeschrokken door het harde veld werden heel veel tackles gemist of zelfs niet eens ingezet. Daardoor kon menig Dortenaar, zelfs de hele grote, nagenoeg onaangeroerd hele lange spurts trekken. Zodoende werd de voorsprong van Emma langzaam maar zeker groter, ondanks dat RFC Gouda ook af en toe een try scoorde. Eindstand werd 39-55, hetgeen bevestigt dat het verschil tussen de onderkant van de Derde en de bovenkant van de Vierde Klasse niet zo groot is. Maargoed, RFC Gouda miste 14 spelers en Emma gaat echt niet elke week met 23 man op stap, dus men hoeft zich absoluut geen zorgen te gaan maken. Tries waren van Ray van Vilsteren, Richard van Woerden, Koen Maaijen, Sybren Portegijs, Roger van Dijk en Niels Ansinger. Omdat de laatstgenoemde zijn laatste wedstrijd voor RFC Gouda speelde kreeg deze een publiekswissel, een mooi gebaar (dank).

In de derde helft werd uitgebreid stilgestaan bij van alles en nog wat. En zoals het hoort bij rugby werden er weer allerlei tradities in ere hersteld of gewoon weer met een jaar verlengd. Zo heeft RFC Gouda nu eindelijk bijvoorbeeld een tegeltje van Emma Rugby en ook een eigen "blauw ding". Na elkaar tot vervelens toe verteld te hebben dat we toch weer heel graag bij elkaar in de competitie willen komen, vertrok de spelersbus weer naar Dordrecht, maar toen was de zon al onder. Een mooie dag voor rugby en RFC Gouda.

Voor het fotoverslag klik je hier om naar het foto album te gaan


29-03-2010

Goudse rugbyers eindigen na verlies tegen RSRC als 8e in competitie

RFC Gouda mocht voor de laatste competitiewedstrijd aantreden in Rotterdam tegen de Studenten en bij een overwinning zouden de Goudse heren vierde of vijfde worden in de eindstand. Maar na 15 minuten spelen wist RFC Gouda al meteen waar het aan toe was. De veel fittere studenten scoorden, vooral door slordigheden aan Goudse zijde, driemaal in dat eerste kwartier en daarmee was de wedstrijd feitelijk al meteen gespeeld. Terwijl  de Goudse voorwaartsen veel sterker waren werd er toch gekozen om de bal geregeld de driekwartlijn in te slingeren, juist daar waar de studenten het voor het zeggen hadden. Onbegrijpelijk.  Pas laat in de eerste helft ging RFC Gouda doen waar het goed in is namelijk veel zogeheten pick-and-go's  en ander voorwaartsen geweld. Na een spurt van Jeroen Schoonheim en Job Schults was het tenslotte Richard van Woerden die RFC Gouda op het bord zette. De ruststand was daarmee 26-7.

Na rust was het ineens alle hens aan dek bij de studenten. RFC Gouda had het licht gezien en met heel veel fysiek rugby werden de studenten achteruit gezet. Een kwartier lang bivakkeerde RFC Gouda diep in Rotterdams territorium en Marcel van Loon en Wouter Verbeek scoorden elk een try zodat er ineens sprake was van een echte wedstrijd want met 26-17 kon er  - op papier - nog van alles gebeuren. Grote nadeel was dat het spel van Gouda karrevrachten met energie kostte en dat bleek wel in de slotfase. De rappe studenten kregen de bal steeds vaker in bezit en wisten zelfs bij de voorwaartsen de overhand te krijgen.  Zodoende werd er nog viermaal gescoord waardoor de 50-17 overwinning erg geflatteerd werd, zo groot was het verschil echt niet.

Omdat Tovaal ineens bij HRC wint (er waren dit weekend zowiezo een paar bizarre uitslagen), eindigt RFC Gouda met 7 overwinningen en 11 nederlagen de competitie als 8e en dat is eigenlijk conform de verwachtingen. De 3e Klasse van vandaag is helaas niet meer de 3e Klasse van destijds dus is een plek bovenin voorlopig niet haalbaar. De verschillen zijn heel klein want RFC Gouda won bijvoorbeeld dik van de nummer 3 maar verloor ook dik van de nummer 10. Volgend seizoen zal het niveau alleen maar hoger zijn want de vaak niet complete degradant Bassets maken plaats voor de reserves van ereklasser Sparta.

Volgende week speelt de jonge garde tegen de oude garde en op 18 april is dan echt de laatste wedstrijd van het jaar, tegen de vriendelijke heren van Emma Rugby uit Dordrecht.


25-03-2010

Amsterdam Academicals vs RFC Gouda

 

Alle foto's zijn te zien in het album van de fotograaf Kevin Scott


Pagina 1 van 8  > >>

Menu