U bent hier: Overige info » RTC nieuws
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

RTC nieuws

Nieuws van de Rugby academy (RTC)

Website RTC

Informatie over de RTC te vinden via de site www.rtcrugby.nl. De RTC managers zullen deze site van informatie voorzien.

Wat is de RTC??

De Commissie Top Sport (CTR) en het Landelijk Jeugd Overleg (LJO) willen de komende jaren trainingsweekeinden organiseren om talentvolle rugbyspelers die bij verschillende clubs spelen extra mogelijkheden te bieden om hun talenten nog verder te ontwikkelen. Tijdens deze trainingen zijn veel (oud)-internationals en coaches aanwezig die zich met de jongens bezig houden.

In 2006 zijn er in vier districten, Regionale Trainings Centra(RTC)worden opgezet. De CRT en het LJO willen van elk geboortejaar een groep van 30 talenten de komende jaren extra begeleiding geven. Bovendien worden vanuit de 4 RTC's elk jaar jongens geselecteerd om deel te gaan nemen aan de trainingen voor de Nationale Selectie Onder 18.

Naast de reguliere RTC's is in deze regio een start gemaakt met het LOOT school programma. Elk schooljaar  starten er een twintigtal rugbyers aan de LOOT-school Segbroek College, Den Haag. Deze brugklasleerlingen combineren hun onderwijs met hun rugbypassie. Deze rugby talenten trainen onder schooltijd met Robin Rafaël, een trainer uit Zuid Afrika. Van RFC Gouda nemen Bob van Miltenburg en Daud IJsselstein deel aan dit programma.

Elk jaar kunnen kinderen die in het lopende schooljaar in groep 8 van de basisschool zitten deel nemen aan een talentenherkenningsprogramma. Voor de instroomdagen worden alle kinderen in deze leeftijdsgroep door de NRB uitgenodigd.

Uiteindelijk is het de bedoeling  er elk jaar ongeveer 20 kinderen gaan meedoen aan het Loot-programma. Dat betekend dat deze rugbyers zich aanmelden bij het Segbroek College in Den Haag. Naast les op deze middelbare school voor VMBO-t, Havo en VWO is het dan mogelijk om onder schooltijd rugbytraining te krijgen.

 

Menu