U bent hier: Home » Archief 2010/2011
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Archief 2010/2011

Nieuws Archief 1011 | 06-27-2011

Persberich​t

Nederland tasman U17 v.s. BARLA U17 (Britisch Amateur Rugby League Association)


Op 30 juni zal er voor het eerst in de geschiedenis in Nederland Rugby League voor jeugdteams worden gespeeld als Verenigd Koninkrijk onder 17 jaar selectie een 6 daagse tour door Nederland zal maken.
BARLA , de Britse Amateur Rugby League Bond, stuurt een 26 man sterkte selectie naar Nederland die op donderdag 30 juni als eerste Amsterdam zullen aandoen. De Britten zijn ondergebracht in Den Haag en zullen in een tweeluik spelen tegen een Nederland Tasman Team. De Goudse inbreng komt van Bart Revet en Bob van Miltenburg.


Als sport is Rugby League in Nederland een beginnende en opkomende sport. Sinds Nederland in 2008 tijdens de WK kwalificatierondes speelde tegen Georgie, Rusland en Servie heeft de sport een bescheiden maar gestage groei doorgemaakt.
Het tweetal wedstrijden tegen de selectie van talentvolle Britse spelers zal een pittige test worden voor de Nederlandse selectie , die nu tien weken bij elkaar is. Ze staan te popelen te laten zien wat Nederland in deze leeftijd aan talent te bieden heeft.
De gedachte achter deze wedstrijden is om te laten zien wat Rugby League als sport inhoudt en om de groei van jeugdrugby een duw in de juiste richting te geven.
 
De wedstrijden zullen worden gespeeld op zaterdag 2 juli (aanvang 19.00uur) op het veld van DHC voetbalclub aan de Brasserkade te Delft en op dinsdag 5 juli (aanvang 19.00uur) op het veld van RKDEO, sportpark Centrum, Nootdorp.
De toegang tot beide wedstrijden is gratis, en een groot aantal bezoekers zou natuurlijk prachtig zijn bij deze historische wedstrijden.
Voor meer informatie kunt u naar http://www.tasmanxiii.t15.org/surfen.


Terug

Menu