U bent hier: Home » Archief 2010/2011
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Archief 2010/2011

Nieuws Archief 1011 | 06-15-2011

Update Bestuur

Het seizoen is nu echt voorbij en ik kan zeggen dat dit jaar niet onopgemerkt is gebleven. Zowel sportief als zeker ook sociaal hebben we een top seizoen achter de rug. Dit is nou wat RFC Gouda bedoelt met een “Leuke Club”
 
De seizoensafsluiting was een zéér geslaagde dag. Het eerste RFC Gouda Touch Toernooi was een daverend succes met 16 teams van 8 spelers die zich hebben gemeld op ons veld. De teams bestonden uit sponsoren, enthousiaste ouders, vrienden en bekenden. De spierpijn zal nog lang gevoeld zijn. Na deze sportieve uitspatting zijn de prijzen uitgereikt aan jong en oud gevolgd door een heerlijke BBQ.
 
Zoals elke club, vertrouwt RFC Gouda ook op haar vrijwilligers om de club op alle fronten draaiende te houden. Als dank hiervoor worden de vrijwilligers getrakteerd op een heerlijk diner verzorgd door onze nieuwe sponsor HANOS op donderdag 16 juni.
 
De commissies zijn allen druk bezig om de plannen voor de komende seizoenen af te ronden om de verdere professionalisering en continuïteit te blijven ondersteunen. Tevens doet het mij plezier te zien dat Joop en Marcello ook volgend seizoen de senioren onder hun hoede zullen nemen en dat binnen de jeugd ook de trainers en managers grotendeels zijn ingevuld. Als extra is toch wel vernoemenswaardig dat we een heus damesteam binnen de club hebben waarmee onze club een nieuwe weg inslaat om eventueel ook aan de dames competitie van de NRB deel te nemen.
 
Zoals gebruikelijk wil ik hieronder nogmaals terugkomen op een aantal zaken die we aan het begin van het seizoen als speerpunten hebben gedefinieerd.
 
 
1)     Focus jeugdleden
 
De afgelopen paar maanden hebben we een grote impuls gekregen doordat een aantal jeugdleden van RC Sparta bij ons lid zijn geworden. Tevens zijn de ouders ook een welkome aanvulling op onze club als trainer, vrijwilliger en enthousiaste ouder. Zoals ook in eerdere seizoenen heeft RFC Gouda weer een aantal talentvolle spelers kunnen afleveren bij Oranje, o.a. Daud, Bob, Bart zullen het volkslied meerdere malen (gaan) horen op het veld. 
 
2) Ledenwerving en 2e team
 
De heren van het nieuwe leden initiatief zijn druk bezig de plannen verder vorm te geven om nu al opgelijnd te staan voor het volgende seizoen. Het initiatief met de Brede School is veelbelovend en kan potentieel 3 of 4 nieuwe leden opleveren (Dank Piet,Paul en Rob). De focus van Joop en Marcello zal ook gericht zijn op het verhogen van het spel niveau. De ambitie is om toch in de middenmoot van de 4e klasse te eindigen. De teammanager(s) zullen ook aankomend seizoen elke (potentiële) 2e teamspeler nodig hebben om een mooi seizoen te kunnen draaien. 
 
3)     Sponsoren
 
De huidige sponsoren hebben de club altijd op een fantastische wijze ondersteund. Met de ambities die de club heeft is uitbreiding van sponsoren noodzakelijk. De sponsorcommissie heeft veel tijd gestoken in hoe we onze club verder kunnen “professionaliseren” op dat vlak. Dit heeft al geresulteerd in het feit dat we nieuwe sponsoren mogen begroeten; Base Logistics, HANOS/ISPC, FSE Turnstiles, en nog een 3-tal sponsoren in het verschiet! Daarover binnenkort meer!
 
4)     Gebouw / update / onderhoud/ overlast
 
We hebben bij de gemeente een 2-tal zaken aangekaart. De overlast op het terrein en ook de uitbreiding van de douches om op bv jeugddagen voor zowel jongens als meisjes douchegelegenheid te kunnen bieden.
 
Wellicht hebben jullie de lokale kranten gelezen met daarin de dialoog die wij als sportpark willen met de gemeente om de overlast aan te pakken. De voorzitters van Jeu de Boules,  Braves en RFC Gouda hebben de handen in één geslagen. Inmiddels is er door ons een zwartboek gemaakt die is gedeeld met de pers, wethouder en gemeenteraad. Het resultaat is dat de eerste stappen door de gemeente worden gezet met het vernieuwen/plaatsen van grotere afvalbakken, betere verlichting.
 
Graag ook jullie medewerking om niet meer te parkeren bij het clubhuis!
Dit is verboden! Om de onderhandelingen met de gemeente goed te laten verlopen, moeten wij als club minimaal het goede voorbeeld geven. Parkeer aub bij de Zebra of anders in de wijk.
 
Het voorstel voor extra kleedruimte betreft 2-portacabin units naast ons clubhuis (speeltuintje) met daarin 10 douches, wc en omkleedruimte. Volledig voorzien van CV, Boilers etc etc. Zowel Sport.Gouda als de gemeente hebben toegezegd dat alle voorbereidingen zijn getroffen om nog voor augustus 2011 de units te hebben staan. De gemeente zal alle kosten hiervoor dragen en de RFC Gouda zal dit dan huren van de gemeente. Deze oplossing is voor 5 jaar en dit geeft ons de tijd om structureel te gaan kijken naar de geschiktheid van de huidige locatie.
 
De plannen voor het “pimpen” van het clubhuis zijn in volle gang. De tekeningen met een “artist impression” zijn gemaakt en op basis daarvan zullen de verschillende acties worden uitgevoerd. Sommigen zullen voor iedereen zichtbaar zijn andere helemaal niet (bv vervanging CV)
Op zaterdag 25 juni is er een RFC Gouda klusdag. Meld je aan!
 
 


Terug

Menu