U bent hier: Jeugd » Historie Jeugd » Seizoen 2011/2012
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Verslagen Seizoen 2011/2012

Benjamins 1112 | 04-04-2012

31-Maart PRE-PASEN TOERNOOI REL (BENJAMINS)

Zaterdag 31 maart speelden de benjamins het traditionele Pre-Pasen toernooi bij REL.
Weinig afmeldingen dus we traden met 2 teams aan: deze keer een eerstejaars team en een tweedejaars team.
Vooraf was al duidelijk geworden dat er een Belgisch team mee zou doen: de grote onbekende. De experts waarschuwden al dat als het een club uit Brussel zou zijn, Gouda het moeilijk zou krijgen want het Belgische nivo ligt hoog. Het bleek nog erger te zijn: het bleek te gaan om de rugby-school uit Belgie. Het zou een zware dag worden!

De eerste jaars hadden het, zoals verwacht moeilijk. De eerste wedstrijd tegen RCC/RCE werd goed tegenspel geboden, zeker in de tweede helft.
Maar ondanks een prachtige try van Sebastian werd de achterstand uit de eerste helft niet meer ingelopen.
De tweede wedstrijd was tegen BSN, die met een erg sterk team naar Etten-Leur waren gekomen. Hoe dapper de benjamins ook vochten, tegen dit Engelse geweld waren ze niet opgewassen.
Ook de volgende wedstrijd tegen Breda was erg zwaar, zeker ook omdat Breda meer dan voldoende wissels had. Maar de trainers en coaches zagen onder andere een mooie try van Gerdo en bovendien dapper vechtende Gouda benjamins. De laatste wedstrijd tegen Octopus, een team met veel grote benjamins. Maar onze onverschrokken Gouwenaren bleven goed spelen en hoewel de wedstrijd niet gewonnen werd, konden er mooie try's van Ryan en Dani gevierd worden.

De tweedejaars begonnen de poule tegen REL: vroeger een beducht tegenstander maar dit jaar had Gouda er al van gewonnen. Ook nu bleek dat Gouda net een stuk beter was en de wedstrijd werd met een paar try's verschil gewonnen. De tweede wedstrijd - tegen Oysters/Dukes werd een ruime overwinning evenals de daarop volgende wedstrijd tegen Oemoemenoe. Dat betekende dat de tweedejaars in elk geval naar de halve finale gingen. De wedstrijd tegen Boitsfor moest beslissen wie er eerste of tweede zou worden in de poule. Het werd een prachtige wedstrijd waar Gouda al snel op voorsprong kwam, die vervolgens met enorm hard werken werd verdedigd. Hoewel Boitsfor een paar keer gevaarlijk dicht bij de try-line kwam, was het uiteindelijk Gouda die met een snelle uitbraak de 2-0 optekende.
Direct daarna stond in de halve finale Breda te wachten. De tweedejaars waren duidelijk nog vermoeid van de voorgaande zware pot, hetgeen met maar 1 wisselspeler extra zwaar was. Breda kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Door het harde verdedigen van Breda en hun grote aantal wisselspelers, het lukte Gouda maar niet - ondanks een duidelijk overwicht - een try te maken. Pas vlak voor het einde van de wedstrijd werd het harde werken dan eindelijk beloond en werd de gelijkmaker gemaakt. De organisatie besliste dat een golden try de winnaar moest opleveren. Gouda wist daarin hun overwicht uit te buiten en na een hectische situatie werd de winnende try gemaakt.

In de finale was wederom het Belgische Boitsfor de tegenstander dat in hun halve finale net van BSN had gewonnen. Het was duidelijk merkbaar dat Gouda een stuk minder wisselspelers had: onze benjamins liepen op hun achterste benen. Toch ging het tot de rust redelijk gelijk op: een 2-1 achterstand. Maar toen Boitsfor de 3-1 maakte, was het kaarsje echt op. Verder dan 4-1 liet Gouda het niet komen. Nadat de tranen gedroogd waren, werd een mooie 2e prijs opgehaald en begonnen de tweedejaars benjamins te beseffen dat ze een heel goede prestatie hadden neergezet (toen ze goed uitgerust waren hadden ze immers van de winnaar gewonnen!!).

Al met al een geslaagde dag - mede dankzij de goede organisatie van REL - waar zowel de eerstejaars als de tweedejaars met tevredenheid op kunnen terugkijken. Weetje: in alle 7 toernooien (incl bondsdagen) die Gouda dit seizoen speelde, werd een beker gewonnen (3 keer eerste, 2 keer tweede, 2 keer derde).

De benjamins met alweer de 7e beker van het seizoen!


Minis 1112 | 27-03-2012

Verslag NK Mini's 2012

NK Mini's 24 maart 2012

 

24 maart: dé grote dag van dit seizen voor onze Goudse mini's. Een week eerder wisten we ons net aan te plaatsen voor hét NK. Heel de week al zenuwachtig uitgekeken naar de grote dag. Eindelijk, om 8.30 en een beetje vertrokken we met z'n allen met de bus naar Deventer. Nog voor het eerste stoplicht zat de sfeer er al goed in.  Het eerste potje vet stond op tafel en nog voor Utrecht waren er 25 bij gezet. Helaas werd het record van 150 potjes vet niet gehaald. Het was ook meteen duidelijk waar 't feestje gevonden moest worden. Bij ons in de bus natuurlijk! De anderhalf uur durende rit was dan ook zo voorbij. Bij aankomst was het op het terrein van de Pickwick Players al flink druk. We hadden geluk dat we nog een mooie plek konden vinden voor de party tent, vlak bij speelveld 1.

Na een pittige warming up begon de 1e wedstrijd tegen BSN.  iedereen had er flink zin in, maar tegen deze jongens waren we gewoon niet opgewassen. Gelukkig had iedereen er in de rust nog steeds zin in en wisten we zelfs te scoren tegen BSN, dat lukte zelfs DIOK in de finale niet!

Wedstrijd 2, tegen Rotterdam,  zou ook zeker geen makkie worden. Gouda was af en toe duidelijk beter maar kwam er maar moeilijk door heen. Dapper werd er een 1 - 1 gelijkspel uit het vuur gesleept met hard tacklewerk en groot doorzettingsvermogen.

De laatste poulewedstrijd tegen Castricum was al net zo'n zware opgave. Maar ook hier lieten onze jongens zien dat ze echt iets in hun mars hebben. Gouda kwam zelfs 1 - 0 voor. Helaas wist Castricum de stand weer gelijk te trekken en zette door naar 2 - 1. Door de harde en vooral goede Goudse tackles raakte Castricum van de leg. Ze begonnen op elkaar te mopperen en zelfs tegen de referee die ze tot 2 keer toe moest waarschuwen.  Gouda, onder luidde aanmoedigingen van de ouders, wist de stand gelijk te trekken. En in de laatste minuut redde captain Quinten het punt met een gevaarlijke tackle op een doorgebroken speler van Castricum. Het kostte hem een gele kaart maar leverde Gouda een punt.

We mochten door naar de Bowl ronde. Na een overheerlijke boterham, appel en wat sap, ouders bedankt!, konden we weer fris aan de slag tegen de Oysters/Ducks combinatie. Al snel werd duidelijk dat Deze jongens geen kans hadden tegen Gouda. Nog voor rust stond het 2 - 0. En na rust ging Gouda vrolijk verder  naar 5 - 0. Vlak voor het eindsignaal scoorde de Oysters/Ducks nog wel de verdiende ere try. eindstand 5  - 1 voor Gouda. Op naar de Bowl finale.

In de finale kwamen we de oude bekenden uit Hoek van Holland tegen. Een geduchte tegenstander waar we het al meerdere keren heel moeilijk tegen hebben gehad. Dut was dus dé kans om dat voor eens en altijd recht te zetten. Het werd een harde wedstrijd, zoals altijd tegen de Hookers. De eerste kans voor Gouda werd meteen benut, ruststand: 1 -0. Hookers liet het er niet bij zitten en knokte zich terug. Ze zetten Gouda, met de ene na de andere maul, lang onder druk in op de eigen helft. Tot 2 keer toe wist de Hookers te scoren. Met nog 1 minuut te gaan stond het  1 - 2 voor de Hookers. Gouda haastte zich na 2e Hookers try naar de middenlijn voor de laatste kans. Uit de herstart werd bijna meteen de bal terug gewonnen. En na 3 snelle breaks achter elkaar wist Jens de bal te drukken. Het Goudse publiek ging uit hun dak, maar de mini's hielden hun hoofd koel. Want er was nóg een try nodig.  De kick-off van de Hookers werd goed gevangen, en binnen no-time stond Gouda op de helft van de Hookers. Gouda was tot 2 keer toe heel dicht bij de lijn maar de verdediging van de Hookers lette goed op. De derde poging was echter te veel waarna de referee af floot en de Bowl mee de bus in ging naar Gouda.

Het feestje werd in de bus vrolijk doorgezet en moe maar voldaan kwamen wij met z'n allen in Gouda aan!

 

Klik hier voor het  NK rugby op het jeugdjournaal


Minis 1112 | 20-03-2012

Voorrondes NK Mini's

17 maart mocht RFC Gouda optreden als gastclub voor de voorronde van het NK mini.
De volgende teams gaven acte de présence  RFC Gouda, Tovaal (Goes), Diok, WRCH/Bassets, Eemland en ARC 1890.
Het mooie weer  de ondersteuning van vele ouders, deskundige scheidsrechters hebben de dag tot een groot succes gemaakt.
Het was tot het einde toch nog spannend welke 3 teams door gaan naar het NK volgende week.
Met trots kunnen we melden dat RFC Gouda zich vandaag geplaatst heeft voor het NK volgende week.
Alle inzet en alle deskundige trainingen van Anne, Koen en Joop hebben bijgedragen aan het succes van vandaag.
Mini’s gefeliciteerd. Volgende week zal de strijd worden aangegaan tussen de 16 geplaatste teams van Nederland.

Klik hier voor de foto's


Pagina 1 van 4  > >>

Menu