U bent hier: Jeugd » Historie Jeugd » Seizoen 2010/2011
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Verslagen Seizoen 2010/2011

Benjamins 1011 | 11-05-2011

Onze Benjamins op 08 mei 2011

klik hier voor een foto impressie van onze Benjamins tegen de Oysters
Junioren 1011 | 11-04-2011

junioren RFC Gouda winnen plate finale 2011

Junioren RFC Gouda winnen Plate Play offs Junioren

Met een 24-12 overwinning hebben onze junioren samen met onze clusterteams WRCH en HRC2 de junioren Plate 2011 titel gewonnen. De laatste weken ging het steeds beter en vandaag zetten we de kroon op onze uitstekende tweede helft van het seizoen met een verdiende winst in de finale.

Vorige week wonnen we na een spannende pot met 10-7 de halve finale van Tilburg/Eindhoven. Vandaag de finale in Purmerend tegen RC Waterland. Met 10 spelers van RFC Gouda waren we vandaag voor het eerst in het seizoen bijna compleet. Samen met de 4 vaste krachten van WRCH en 8 man van HRC2 hadden we 22 man en dus voldoende wissels. Afspraak was dat iedereen tenminste een halve wedstrijd zou spelen.

Onder een stralende hemel begonnen we zwak. Al na zo’n 2 minuten mocht een van de stevige Waterlanders vrijwel ongehinderd doorlopen naar ons doel. Een try en een niet te missen conversie; meteen al 7-0 achter. Daarna ging het een stuk beter, ging het redelijk tegen elkaar op en kwamen wij ook herhaaldelijk via onze snelle mannen in de buurt van hun trylijn. Halverwege de 1e helft maakte een van onze snelle Fiji-ers (Tui of Amasa) van WRCH onze eerste try. De conversie – niet echt heel moeilijk – werd gemist; 7-5 voor Waterland. Daarna hadden wij het betere van het spel, maar de passing was af en toe nogal onzorgvuldig en gaven we de bal te makkelijk weg. Een ongelukkige achterwaartse terugspeelbal van één van onze Fiji-ers naar waar Donny 5 seconden daarvoor stond leverde de 2e try voor Waterland op. De inkomende Waterlander had de bal voor het oprapen en kon zo naar onze trylijn oplopen. De conversie en even later een penaltykick werden gemist; 12-5 voor Waterland en dat was de ruststand. Daar lagen we absoluut niet wakker van, want wij maken onze punten meestal vooral in de 2e helft.

Na rust, met een paar verse spelers, hadden we echt het beste van het spel. Door onnodig balverlies konden we het niet altijd afmaken, maar eigenlijk kwam Waterland nauwelijks meer op onze helft. Met een try van Donny en daarna nog één van snelle jongens uit Fiji, plus een gemaakte conversie kwamen we op een 17-12 voorsprong. Omdat een try met conversie voldoende was om toch te verliezen bleef het spannend. Wateland bleef het met veel energie proberen en kwam soms ook nog in de buurt van onze trylijn. Ook wij waren een paar keer vlak bij de winnende try, maar dat lukte steeds net niet. Tot ongeveer het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. Donny maakte zijn 2e try en ook de conversie; 24-12. Een verdiende overwinning voor onze jongens.

Voor ons was dit een hele mooie afsluiting naar een moeizaam begonnen seizoen. Omdat het cluster met Sparta niet van de grond kwam door blessures bij Sparta en ook bij ons, hadden we ruim te weinig spelers waardoor we of wedstrijden moesten afzeggen of met invallers van de tegenstander ruim verloren. Dat was voor niemand leuk. Haaglanden (WRCH/HRC2) had ook eigenlijk te weinig spelers. We vonden elkaar en vormden halverwege het cluster HRC2, WRCH, RFC Gouda. In het begin was het wennen verdedigend lukte het wel, maar om aanvallend ook een beetje lopende lijn op te zetten; dat was in het begin te veel gevraagd. Gaandeweg met hulp van Job Schults die de training van onze junioren op zich had genomen en de trainers van Den Haag wisten we elkaar steeds beter te vinden. Ondanks dat we geen enkele keer samen hebben getraind liep het steeds beter en vormden we samen echt een team. Het resultaat: dit jaar is de plate voor ons!!

Klik op de foto voor een korte impressie

 


Pagina 1 van 6  > >>

Menu