U bent hier: Jeugd » Historie Jeugd » Seizoen 2008/2009
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Verslagen Seizoen 2008/2009

Junioren 0809 | 24-05-2009

NK 7’s, RFC Gouda junioren in kwart finales

Op zaterdag 23 mei was het NK7’s in Amsterdam: een stralende dag, die goed georganiseerd was door de NRB. Op vier velden werd volgens een strak schema gespeeld.
De eerste wedstijd  in de poule was tegen BSN. Twee weken geleden bij de kwalificatie wedstrijden liep BSN met groot overwicht over de Goudse junioren heen. Gisteren boden junioren veel meer tegenstand, maar BSN beheerste nog wel het spel.  De junioren waren vaak  afwachtend. BSN was erg goed in balbezit en snelle acties. Auke had in de eerste helft een mooie kick en kon hieruit  een try  voor Gouda drukken. BSN won de wedstrijd met 31-5.

De tweede wedstrijd was tegen AAC/ARC. Het was een spannende wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werdvan beide kanten goed verdedigd. De Goudse junioren waren duidelijk minder afwachtend  dan in de eerste wedstrijd.
RFC Gouda maakte de eerste try. Merijn had een mooie doorbraak  en speelde op tijd over naar  Auke die de try kon drukken. Helaas lukte de conversie niet.
Een paar minuten later drukte AAC/ARC ook een try, maar gelukkig ook zonder conversie. Vier minuten voor het eind van de wedstrijd drukte Auke, na een mooie boogbal en een snelle sprint, de tweede try voor Gouda. De junioren wisten deze voorsprong vast te houden, zodat RFC Gouda de wedstrijd won met 10-5.

De derde wedstrijd in de poule werd gespeed tegen Rotterdam RC. Deze wedstrijd werd volledig door Gouda beheersd. Met 3 try’s van Melle , 3 van Auke , 1 van Tim Boeschoten en 1 van Jeroen en 5 geslaagde conversies, won Gouda deze wedstrijd met 50-0. De mooiste tries deze wedstrijd waren een doorbraak van Auke; een mooi heen en weer spel van Melle naar Auke en terug naar Melle ; en een prachtig samenspel tussen Jelle, Auke, Jos en tenslotte Jeroen.

De twee overwinningen betekende dat RFC Gouda tweede in hun poule waren en naar de kwartfinales door gingen.
Deze kwartfinale wedstrijd was tegen HRC. De eerste actie van HRC resluteerde in  een try met conversie voor HRC. In de eerste helft speelden de Goudse junioren niet echt samen en wist den Haag nog twee tries met conversies te maken. Gouda stond terecht op achterstand.
In de tweede helft werd er duidelijk beter samengespeeld. Den Haag maakte nog twee tries, maar Gouda bood veel beter tegenstand dan in de eerste helft.  Melle wist een paar minuten voor tijd succesvol door de verdediging van HRC te komen en maakte een try. Auke zorgde voor de extra punten met een succesvol conversie.
Eindstand 31-7 .
Het eind van het NK 7’s voor de Goudse junioren, maar we kunnen terugkijken op een goed toernooi, en een enorme voortuitgang van het team in het 7’s spel  vergeleken met twee weken geleden.

 


Colts 0809 | 25-04-2009

Finale 3e/4e plaats RFC Gouda vs Hilversum

Vandaag mochten de Colts voor de laatste maal het veld op om in de "kleine" finale om het landskampioenschap te spelen. Tijdens deze wedstrijd zou worden beslist wie 3e en 4e zou worden van alle coltsteams in Nederland.

Helaas werd al snel duidelijk dat het een beetje gedaan was met de vechtlust van onze jongens. Best een lang seizoen geweest..... Hoewel Hilversum niet echt beter was, waren het wel de colts van de tegenstander die het lukte om te scoren. In de eerste helft slecht een maal zodat het bij rust 0 - 5 stond. In de tweede helft moesten er helaas wat jongens geblesseerd het veld verlaten en kon RC Hilversum verder uitlopen.  Het feit dat de Goudse heren met een hele creatieve opstelling van start moesten zal ook wel niet geholpen hebben. Zowel Michael als Eric konden niet spelen vandaag. De jongens die in de drie kwartlijn de posities moesten overnemen hebben zich goed geweerd, maar al met al was het vandaag allemaal net niet genoeg.

Een vierde plaats dus voor onze Goudse Colts en daar mogen ze best trots op zijn!!


Colts 0809 | 19-04-2009

Halve Finale : HRC vs RFC Gouda

De colts zijn er helaas niet in geslaagd om in de finale te spelen ten koste van HRC (uitslag 52-3). De scheidsrechter zei nog voor de wedstrijd tegen de mannen dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden, met het antwoord: “de belangrijke wedstrijd is onze  finale volgende week” was de stemming gezet.


Helaas moesten door de afwezigheid van een aantal spelers anderen in een voor hun niet ideale positie spelen. Ondanks dit alles was de start goed, er werd goed getackeld en HRC kwam er in eerste instantie niet doorheen. Via een aanval van Michael hadden we toch kans op een eerste try maar hij werd goed gestopt. Door een betere organisatie en slimme bewegingen bij HRC kwamen we op achterstand. Halverwege de eerste helft moest Michael vanwege een blessure worden vervangen, in de tweede helft viel Roy uit zodat er weer van posities werd gewisseld, dit kwam het spel van Gouda niet ten goede. Ondanks het feit dat we constant onder zware druk stonden konden we tegen het einde van de wedstrijd toch iets terug doen door een benutte penaltykick van Rob (zonder Tee!!, Herman waar is ie nou!!).  Er was zelfs nog een kans op een try door de zware druk van onze voorwaartsen, maar de scheidsrechter floot helaas af.


Deceptie alom, maar de wetenschap dat we tegen een zeer goed team (bij HRC spelen 9 spelers in Nederland onder 18) toch goed gespeeld hebben (bepaalde spelers van Gouda stegen zelfs boven hun niveau uit) is dit een goede basis om zaterdag 25 april in Amsterdam de derde prijs te pakken tegen Hilversum. (Hilversum verloor met 25-12 van Castricum).


Spelers, coaches en toeschouwers bedankt !!


Pagina 1 van 14  > >>

Menu