U bent hier: Gouda's Glorie » Historie » Seizoen 2013/2014
Bekijk de site normaal
Go Stores Fysio Beter MTP Supplies Van Beynum Toerkoop Bodegraven Kempkes Optiek de Goudse verzekeringen Van 't Hof Makelaardij Sponsor worden? Base Logistics Basis Daems Koren Airco de Tapperij Witgoed OnlineMazda

Seizoen 2013/2014

29-09-2014

Gouda’s Glorie verslag 26 september 2014

Afgelopen vrijdagavond was het eindelijk weer zover: Gouda’s Glorie mocht aantreden voor weer een stevig potje vriendschappelijk-maar-niet-zachtzinnig rugby. De eerste ontmoeting van dit seizoen was op ons eigen veld in Gouda.

Een jaar geleden werd ‘Gouda’s Glorie’ opnieuw leven ingeblazen en begonnen we met een stuk of vijftien vaders op aanwijzing van Patrick van den Bovenkamp balletjes te gooien. Nu een jaar later staan we regelmatig met 25 man op de training en komen die ballen ook regelmatig op de goede plek aan… Om het gezelschap nog een wat meer op een rugbyteam te laten gelijken is er zelfs een heuse teamtas met 23 splinternieuwe oldschool retro rugbyshirts gekomen en afgelopen vrijdag was de eerste keer dat de Glorianen in het nieuwe shirt het veld op kwamen. Een enkeling had graag gezien dat er nog een extra X aan de XXXL was toegevoegd maar de meesten vonden wel een shirt in hun maat. Zelfs aan Jeroen was gedacht met een modelletje XS.

Na een uitvoerige warming-up begon het te regenen en vroegen we ons af of er nog oppositie op het veld zou verschijnen. Er stonden al wat mannen van Sparta langs het veld maar het leek nog niet echt op vijftien. Terwijl we toch maar even een droog plekje opzochten en de coach aan zijn derde biertje begon verschenen de mannen van RC Delft die direct de ronddwalende Rotterdammers inlijfden. Desondanks kwam ‘Delft en omstreken’ nog niet aan de vijftien dus Jaap en Gert Jaap boden aan om de oversteek te maken. De coach wilde er niets van weten en kwam op basis van de opstelling tot de conclusie dat Jaap en Gert Jaap zich voor de gelegenheid in Delfts groen zouden hijsen. Daarmee was het ‘Japen overschot’ waarmee de Glorianen kampen ook opgelost.Ikzelf nam mijn gebruikelijke positie op de vleugel in, startend aan de kant van het clubhuis om snel te kunnen wisselen als bleek dat de knieen het niet zouden houden. Ik was tenslotte al twee weken aan het klagen over een pijnlijke blessure…

In de eerste minuten was het al raak: uit een scrum ging de bal de driekwartslijn in, die met Wilco en Bernard meteen op tempo naar voren schoot, en bereikte tegen alle verwachting in mijzelf op de wing (als we dat op de training proberen eindigt de bal meestal bij iemand voor de voeten en gooit de trainer wanhopig de armen in de lucht, gevolgd door een aantal verwensingen…). Er was een kleine koerswijziging nodig om de aansnellende verdedigers te omzeilen en na drie minuten was de eerste try een feit. De conversie van vaste ‘kicker’ Rene ging feiloos tussen de palen door. Er volgde nog een try van flyhalf Rene, maar Delft bracht met een paar virtuoze loopacties van kleine mannetjes de stand terug naar 10-12. Bijzondere vermelding waard was dat onze debutant Milan als prop nog bijna een try wist te voorkomen. Zelden een prop zo hard zien lopen.

In de tweede helft werd de scrum op aandringen Delft en scheidsrechter Rolf, die naar eigen zeggen zeer empathisch floot, non-contested. Vreemd genoeg nam de herrie die bij de scrum vandaan kwam alleen maar toe in de tweede helft. Nu we toch de hete adem van Groot-Delft in de nek voelden moesten we volgens de coach de pressie naar voren vasthouden. Dat lukte mede door de zeer gretige flankers Arthur en ‘Stokking’ – die laatste had zowaar een hele rij groupies mee in de vorm van frisse jongemannen uit het 1e die te pas en te onpas zijn naam scandeerden als ging het om de wederopstanding van Justin Bieber. Doordat Frank zich halverwege naar So What haastte en Ronald zin had gekregen om te gaan douchen waren de wissels op. Ikzelf schoof een plaatsje op naar 2e center en nam in die positie weer een prachtige pass van Wilco in ontvangst die uitmondde in de derde try voor de Glorianen. Dat van die knieeen dat gelooft nu ook niemand meer. Ook gelegenheidsgloriaan Niels presteerde het om vanuit zijn fullback positie helemaal naar de tryline te spurten en daar aangekomen de bal te gunnen aan scrumhalf Wiebe die de 4e try drukte. In diezelfde sfeer van onbaatzuchtigheid liet Rene de conversie aan zijn neef Jeroen – die als eveneens ervaren voetballer netjes de bal tussen de palen schoot. De vijfde en laatste try kwam na een line-out van Delft in hun eigen ‘twentytwo’ – de bal kwam op de grond, werd een beetje rondgeschopt terwijl de forwards van Gouda stevig opliepen tot de bal in het trygebied rolde en Patrick werd aangemoedigd om erop te duiken.
Met een eindstand van 10-31 mochten we van onszelf tevreden richting de barbecue stappen, alwaar het bier rijkelijk vloeide.

Speciale vermelding verdienen Wilco en Milan die na letterlijk een handvol trainingen een indrukwekkende bijdrage leverden aan Gouda’s Glorie. Ook bijzondere dank aan de barcommissie die het weer super voor elkaar had, en het enthousiaste publiek dat weliswaar grotendeels voor Stokking leek gekomen, maar toch bijdroeg aan de goede sfeer. En niet in de laatste plaats voor de spelers van Delft, Rotterdam, Sparta en watdiesmeerzij voor hun sportieve bijdrage aan dit feest.

De volgende ontmoeting is op zaterdag 25 oktober bij Thor in Delft.

Barend


01-12-2013

1e wedstrijd Glorianen is een feit!

Afgelopen vrijdag 29 november was het dan zover, de eerste wedstrijd voor de 'nieuwe' Glorianen.
 
Op het veld van The Hookers vond het eerste treffen plaats van 'oude mannen' van The Hookers, RC Delft, Thor en natuurlijk Gouda's Glorie.
 
Om 18:45 zijn twaalf Glorianen, bijna allemaal 'nieuwe veteranen' ofwel mensen zonder enig andere rugby ervaring dan de paar trainingen die we inmiddels hebben gehad, vanaf de 'oude ING' vertrokken naar Hoek van Holland. Daar is vervolgens gekeken naar hoeveel ervaren en hoeveel onervaren veteranen er vanuit alle teams samen aanwezig waren en is er vervolgens een wedstrijd schema opgesteld.
 
Voor ons Glorianen was het resultaat dat wij, ondersteunt door enkele meer ervaren oud-Thor spelers, in de eerste wedstrijd van 2 x 20 minuten aan de bak moesten tegen een mix van ook minder ervaren veteranen van RC Rotterdam en RC Delft.
 
Ondanks dat er nog niet veel trainingen zijn geweest wisten wij, Glorianen, ons prima raad met de basics: de try lijn is vooruit en de tegenstander mag er niet door. Met steun van de iets ruimere ervaring van de oud-Thor spelers en aan onze kant van Gert-Jaap en Wouter hebben we er een 5 - 5 eindstand uit weten te slepen die we ook nog eens grotendeels bevochten hebben op de helft van de tegenstander.
 
Carlo kon er geen genoeg van krijgen en is in de pot erna (met duidelijke wel eraren veteranen) nog ingevallen ook als Wing.
 
Na deze tweede wedstrijd gingen alle, meer dan zeventig aanwezigen, verder met een zeer gezellige derde helft met een biertje en een hapje. Ook was er nog een veiling en een loterij voor het goede doel.
 
De Glorianen staan al weer te popelen voor de volgende wedstrijd. Deze is op 7 februari bij Thor (zie het schema hieronder).
 
7 feb 2014 Thor
28 maart 2014 RCDelft
25 april 2014 Gouda
 
Glorianen
31-10-2013

1e training Glorianen

Afgelopen woensdag 30 oktober heeft de eerste training van de heropgerichte Glorianen plaatsgevonden..
Patrick van den Bovenkamp, de trainer van het nieuwe team, had zich goed voorbereid. Zijn uitdaging was om een training voor de jeugd (uit zijn opleiding) om te buigen naar een training voor de 'net iets oudere jeugd'. Dat is zeer goed gelukt.
Ondanks dat sommige aanwezigen nooit eerder een rugby bal hadden vastgehouden werd er al snel geoefend met werp technieken, basis veeg techniek voor in de ruck en, speciaal voor de 'oudjes' wat rek en strekwerk om te zorgen dat de 'day-after' ook nog leuk kon zijn.
 
Met tien Glorianen op het veld en verder mensen die zich keurig hadden afgemeld was de opkomtst prima. Dit beloofd veel voor de toekomst..
 
Vrijdag 29 november staat de eerste meeting met andere veteranen teams al op de agenda, op het veld van de Hookers. Als er zo wordt doorgetraind dan kan de derde helft zeker met vertrouwen tegemoet worden gezien en weten de Glorianen in de eerste en tweede helft ook nog wat met de bal te doen.

Menu